OM

Ruth Alice är scenpoet, skådespelerska, journalist och kreativ pedagog. Hon vann lagguld i SM i poetry slam 2012, samma år som hon blev finlandssvensk mästare i storyslam. 2014 blev hon Sveriges bästa improvisationspoet och gör nu en daglig youtubekanal med improviserade klipp. Hon har jobbat på TV och lite radio och tidningar, samt med människomötande arbeten av alla del slag. Hon skämtar om att hon är heltidsanställd på investmentbolaget Människa AB.

Idag bjuder Ruth Alice på underhållbara tjänster, av mer kreativa slag. Det innefattar egen scenkonst med allvar, humor och hjärta om, med och för livet – i ord, rörelse, rytm. Hon ger också workshopar och kurser i kreativt skrivande, scenframträdande, kroppsspråk och kroppsmedvetenhet och dans. Hon tror fullt och fast på att fysik och psyke är ord och att bakom dem finns en total verklighet som när vi får tillgång till den, når längre i vårt välmående och upplevelse av livet och universum.

Ruth Alice är uppvuxen i ett gränsland, hon är en nordisk hybrid, som byter dialekt för att byta hemland. Hon intresserar sig alltmer för gränslandet mellan kropp och tanke, ord och tystnad och vill utforska det. Brinner för ett kreativt, glatt, välmående och avslappnat samhälle och tror det finns mycket vi kan göra för att närma oss det, med enkla vardagsmedel. Vill utveckla scenkonsten och söker alltid samarbetspartners inom video, musik, teater och rörelse. Tror på underverk, utan att ha det underbyggt. Underligt nog.

Kontakta henne gärna om du har förslag om något, har en idé eller vill ha ett kreativt bollplank!

Här på hemsidan finns hennes verk liksom information om vad hon kan erbjuda dig idag.

I framtiden förhoppningsvis även intressant fakta om kropp, medvetande, hälsa och inlärning liksom intressanta länkar.

Ha en underbar hemsidetid – och hoppas den inte är längre än stunden du står i solen var dag!

Comments are closed.